Urap (kadhangkala ditulis urap utawa urap-urap disebut jamak) iku wangun sajian salad sayur-sayuran masak (nggodhok) grated klapa pipis lalap minangka manehi saka roso. Urap umumé ditemokaké ing masakan Indonesia, nanging yen ditlusuri, urap asalé saka Keuangan masakan Jawa. Urap ora ngandhut meat, lan bisa dipangan piyambak minangka meal utawa minangka vegetarian kanca nasi sayur-sayuran minangka bagéan saka meal lengkap. Urap biasane sing requirement penting utawa minangka iringan sajian sayur-sayuran lan conthong pelangkap Jawa. Urap uga umum dadi karo beras kuning.
Sayuran umume digunakake minangka urap, antara liya;
bayem, kale, godhong pohung, godhong kates, kacang buncis, sprouts, lan Gobis.
Kabeh sayuran iki nggodhok utawa dikukus. Paling rumah tangga pilih kanggo
nggunakake klapa pinarud seger punika sugih ing santên, parut ampas klapa saka
susu, awit klapa pinarud seger menehi roso sugih lan gurih. Klapa parut iki
roso karo bawang, papak, lan ulig lombok abang, banyu, lunak tanêk, kencur,
uyah, lan gula.
Tidak ada komentar:
Posting Komentar