Sabtu, 10 Januari 2015

Klepon


Klepon utawa kelepon jenis pangan tradisional utawa jajan tradisional Indonesia sing belongs menyang pasar cilik gugus. Pangan iki digawe saka beras ketan daritepung shaped kaya bal cilik lan kapenuhan karo gula coklat lan godhok ing nggodhok banyu. Klepon mateng banjur mbalek ing ndhuwur klapa grated kanggo kelet, supaya misale jek berbalur Klepon grated klapa. Klepon biasane diselehake ing kontaner digawe saka godhong gedhang.
Ing Sumatra lan Malaysia, klepon disebut "dumplings", déné ing Jawa lan bagean liya saka Indonesia waktu Onde-onde disebut Bebola ngemot adonan glepung beras kacang ijo sing wis dijamin karo wiji Sesame. Sebutno prabédan antarane Jawa lan Sumatra lan Malaysia asring ing dhasaring kebingungan lan mbingungake ing basa dumplings. Biasa Klepon didol dening getuk lan cenil (uga disebut Cetil) minangka cemilan ing esuk utawa afternoon. Werna Klepon biasane putih utawa ijo gumantung ing rasa. Kanggo Klepon karo werna ijo, kudu ditambahake menyang warno alami saka godhong suji utawa godhong pandhan.

Klepon uga inspirasi situs web sing ngedol Kleepon voucer diskon diskon ing Indonesia

Tidak ada komentar:

Posting Komentar