Sega lengko (nasi Lengko ing
Bahasa Indonesia) iku panganan khas saka masyarakat pantai utara
(Cirebon, Indramayu, brebes, Tegal lan sekitare). Iki panganan tradisional
prasaja lengkap protein lan serat lan kurang ing kalori amarga bahan
digunakakeiku 100% kewan-gratis. bahane kalebu: sega putih (panas-panas
sing luwih apik), tempe goreng, tahu goreng, timun (segermentahan, disigar), tauge (nggodhok),
godhong kucai (motong menyang cilik bagéyan), bawang goreng, kacang sauce (kayatasalad Bumbu,
pedhes utawa ora, gumantung ing rasa), lan kecap asin. Lan, soy
sauce umume digunakake kecap mbanyu, oranglukis. Dibuwang liwat
kabeh ing. Tempe lan tahu goreng Motong menyang cilik bêsik lan diselehake ing
piring saka beras. Timun disigar, lan uga sprinkled ing iku,
sprouts uga nggodhok lan kacang sauce doused iku, lan
bagéyan saka godhong saka chives, soy sauce banjur
diwenehikanggo rasa nganti kecoklatan, lan taburi karo
gorengan bawang. ACI krupuk lan Piece saka putih, bunder utawa kothak, menyangkondimennya. Sawetara
wong kaya smearing kerupuknya karokecap sadurunge miwiti mangan. Sawetara
wong kaya takon lengkonya padha diwenehi tip saka Sutil utawa
loro saka lengadigunakake kanggo nggoreng tempe lan tahu.
Kanggo nambah napsu, pangan iki biasane dadi karo plus 5 utawa 10 skewers wedhus dadi dhewe ing piring liyane.
Kanggo nambah napsu, pangan iki biasane dadi karo plus 5 utawa 10 skewers wedhus dadi dhewe ing piring liyane.
Tidak ada komentar:
Posting Komentar