Sabtu, 10 Januari 2015

Sega lengko

Sega lengko (nasi Lengko ing Bahasa Indonesia) iku panganan khas saka masyarakat pantai utara (Cirebon, Indramayu, brebes, Tegal lan sekitare). Iki panganan tradisional prasaja lengkap protein lan serat lan kurang ing kalori amarga bahan digunakakeiku 100% kewan-gratis. bahane kalebu: sega putih (panas-panas sing luwih apik), tempe goreng, tahu goreng, timun (segermentahan, disigar), tauge (nggodhok), godhong kucai (motong menyang cilik bagéyan), bawang goreng, kacang sauce (kayatasalad Bumbu, pedhes utawa ora, gumantung ing rasa), lan kecap asin. Lan, soy sauce umume digunakake kecap mbanyu, oranglukis. Dibuwang liwat kabeh ing. Tempe lan tahu goreng Motong menyang cilik bêsik lan diselehake ing piring saka beras. Timun disigar, lan uga sprinkled ing iku, sprouts uga nggodhok lan kacang sauce doused iku, lan bagéyan saka godhong saka chives, soy sauce banjur diwenehikanggo rasa nganti kecoklatan, lan taburi karo gorengan bawang. ACI krupuk lan Piece saka putih, bunder utawa kothak, menyangkondimennya. Sawetara wong kaya smearing kerupuknya karokecap sadurunge miwiti mangan. Sawetara wong kaya takon lengkonya padha diwenehi tip saka Sutil utawa loro saka lengadigunakake kanggo nggoreng tempe lan tahu.
Kanggo nambah napsu, pangan iki biasane dadi karo plus 5 utawa 10 skewers wedhus dadi dhewe ing piring liyane.


Tidak ada komentar:

Posting Komentar