
Cireng
(singkatan aci goreng, Sunda kanggo 'pati goreng') iku cemilan sing rawuh saka
wilayah Sunda sing digawe dening frying keuangan digawe saka dicampur saka pati
utami utawa tapioka. Cemilan banget populer ing Priangan, lan didol ing maneka
bentuk lan variasi saka roso. Pangan cukup misuwur ing '80s. Pangan iki ateges
saka pati, glepung gandum, banyu, mrico, uyah, papak, soy, brambang lan lenga
masak.
Bebarengan
karo kaping, cireng wis terinovasi kanggo macem-macem ana roso kalebu pitik,
daging sapi, sosis, bakso, keju lan pitik teriyaki munggah. Malah inovasi ora
mung ing rasa nanging wangun, contone, punika Puyuh. Saiki Cireng ora mung ing
Priangan piyambak, nanging wis nyebar kanggo meh kabeh bagean saka Nusantara.
Cireng mantan sing umume didol dening pedagang sing numpak pit kanggo nggawe
peralatan ing mburi sepedanya Cireng, malah CIRENGGG online sing kasedhiya ...
Tidak ada komentar:
Posting Komentar