Sabtu, 10 Januari 2015

Cireng

Cireng (singkatan aci goreng, Sunda kanggo 'pati goreng') iku cemilan sing rawuh saka wilayah Sunda sing digawe dening frying keuangan digawe saka dicampur saka pati utami utawa tapioka. Cemilan banget populer ing Priangan, lan didol ing maneka bentuk lan variasi saka roso. Pangan cukup misuwur ing '80s. Pangan iki ateges saka pati, glepung gandum, banyu, mrico, uyah, papak, soy, brambang lan lenga masak.

Bebarengan karo kaping, cireng wis terinovasi kanggo macem-macem ana roso kalebu pitik, daging sapi, sosis, bakso, keju lan pitik teriyaki munggah. Malah inovasi ora mung ing rasa nanging wangun, contone, punika Puyuh. Saiki Cireng ora mung ing Priangan piyambak, nanging wis nyebar kanggo meh kabeh bagean saka Nusantara. Cireng mantan sing umume didol dening pedagang sing numpak pit kanggo nggawe peralatan ing mburi sepedanya Cireng, malah CIRENGGG online sing kasedhiya ...

Tidak ada komentar:

Posting Komentar